Hőszigeteléssel a gázárak ellen

Hőszigetelés

Amikor házat terveztetünk, akkor a mérnök ki fogja számítani, hogy milyen energetikai besorolást kap majd a házunk a tervezett falazatok, nyílászárók, hőszigetelés és technológiák alapján.
Ilyenkor könnyen módosíttathatunk a hőszigetelés vastagságán, és ezzel az egész ház hőszigetelési, hőmegtartási képességén.
Ez egy olyan befektetés, ami viszonylag hamar is megtérülhet, ugyanis amit az építéskor ráköltünk pluszban a hőszigetelésre, az aztán később hónapról hónapra visszajön azzal, hogy nem kell annyit fűtenünk vagy épp hűtenünk a házunkat. Ez pedig a magas gáz és villamos energia árak mellett egész komoly megtakarítás is lehet!

A házfelújítás során ránk van bízva, hogy milyen vastag hőszigetelést rakjunk a házunkra, akkor viszont jó szem előtt tartani azt az örök igazságot, hogy a hőszigetelésből sosem elég. Tényleg csak jót tehetünk magunknak, a komfortunknak, és hosszú távon a pénztárcánknak azzal, ha vastagabb és hatékonyabb hőszigetelést alkalmazunk.
Persze fontos a minőségi kivitelezés és a hőhídmentesség, ami egy házfelújítás során még nehezebb feladat, mint egy új ház építésénél. Épp ezért talán az a legjobb, ha szakértő mérnök segítéségt kérjük egy utólagos hőszigetelés esetén is.

Megosztás