A karikagyűrű jelentése

Karikagyűrű

Ha valaki a gyűrűs ujján egy gyűrűt hord, annak akár több jelentése is lehet. Nézzük most konkrétan, mit is jelent, ha az épp egy karikagyűrű van valakinek a gyűrűs ujján!

A karikagyűrű, két ember összetartozását, hűségét jelképezi. A karikagyűrűt mindig párban árulják, és megjelenésében, stílusában összeillenek a darabjai.

A karikagyűrű alapanyaga mindig arany. Lehet 14 vagy 18 karátos, illetve ettől eltérő is, de ezek a leggyakoribbak. A 18 karátos arany tisztasága jóval magasabb, ez viszont együtt jár azzal, hogy sokkal sérülékenyebb, kösszebben karcosodik.
Épp ezért, leggyakrabban inkább 14 karátos aranyból készülnek ezek az ékszerek, mert alapvetően hosszútávú, folyamatos használatra szánják.

A karikagyűrű klasszikusan kő nélküli gyűrű, azonban manapság divatba jött, hogy egy-egy kisebb méretű gyémánt belekerülhet leginkább csak a női darabba.

A gyűrű hordásánál még az is fontos, hogy a bal vagy a jobb kézen van. A bal kézel hordott karikagyűrű az eljegyzést jelzi, a jobb kézen pedig már a házasság meglétét.

Megosztás